MIG Lastoortstester

Zelf eenvoudig, snel en betrouwbaar de conditie van uw MIG lastoorts testen? Dat kan nu eindelijk, zonder gebruik te maken van dure multimeters, met de Weldkar MIG lastoortstester.  

Door de toortstester op de centraal-aansluiting van uw gas of watergekoelde MIG toorts te plaatsen, analyseert de tester binnen enkele seconden uw toorts op 3 vitale punten:

1 Switch: Hierbij wordt de conditie van de toortsschakelaar, inclusief het stuurstroomcircuit, getest. 


2 Power Cable: De staat van de stroom/waterkabel of coaxkabel wordt getest. 

 

   

3 Isolation: Bij deze test wordt de isolatieweerstand tussen de stuurstroomdraden en de stroom/waterkabel gecontroleerd.  

 


U kunt direct aflezen of de genoemde onderdelen nog goed zijn of vervangen moeten worden. Door de geavanceerde elektronica is de uitkomst van de test altijd 100% betrouwbaar en bespaart u tijd en geld door direct zelf het defecte onderdeel te vervangen. Zo beperkt u de uitval van lasapparatuur en lassers tot een minimum. 

De toortstester is heel gebruiksvriendelijk, zonder toepassing van diverse schakelaars en knoppen. Het ontwerp is snel in gebruik en de MIG Toortstester past direct op een standaard MIG lastoorts met euroconnector. 

De MIG toortstester is verder uitgerust met de volgende functies:

Euroconnector met geïntegreerde aan/uit schakelaar: De aan/uit schakelaar is verwerkt in het aansluitblok (euroconnector). Zodra een toorts wordt aangesloten schakelt het toestel in. Indien de toorts verwijderd wordt schakelt het toestel uit.

Spaarstand met timer: Indien de lastoorts op het toestel geplaatst blijft, gaat deze na 30 seconden over op de slaapstand. Dit is om batterijen te sparen. Indien er binnen deze tijd een verandering in het display plaats vindt, wordt de timer opnieuw op 30 seconden ingesteld.

Batterij "Low" indicator: De toortstester werkt op 2 x AAA batterijen (standaard af fabriek voorzien). Indien de batterijen vervangen moeten worden dan zal de ON led gaan knipperen.

Led test: Tijdens het opstarten toont het toestel een led test voor ongeveer 2 seconden. Dit is ter controle om defecte led's in het display te constateren. 

De Weldkar Toortstester, het unieke en betrouwbare lasgereedschap, een must voor elke lasser of technische dienst.

Folder van de MIG Toortstester (363 kb) >>>
Handleiding lastoortstester engels (3405 kb) >>>
Handleiding lastoortstester nederlands (3877 kb) >>>